Geschiedenis van 2012-2016

Het 57e carnavalseizoen kondigt zich aan als zeer druk en zeer intensief : De Orde van de Spasbinken vieren immers hun 4 x 11 jaar, en dat mag en kan zeker niet ongezien voorbijgaan.

Speciaal voor deze gelegenheid werd er een boek ontworpen over hun 44-jarige bestaan. Dit boek werd eveneens voorgesteld tijdens een boekvoorstelling, gekoppeld aan een receptie, en dit in het authentieke kader van de mijngebouwen te Winterslag (C-mine).

Het ‘hakketakken’ is ondertussen ook uitgegroeid tot een groots evenement. Daar waar de inschrijvingen van ‘hakketakken’ steeds doorgang vonden in de 4 meest verafgelegen cafés van het centrum, werd de inschrijving noodgedwongen verplaatst naar de foyer van het stadhuis. Hier kon de massa feestvierders opgevangen worden en, na inschrijving, uitzwermen over de deelnemende cafés. In dit jaar en de volgende jaren zakten er ongeveer 2.500 carnavalisten af naar het centrum om deel te nemen aan dit schitterende evenement.

De volgende seizoenen verliepen verder volgens de gebruikelijke activiteiten. Vernoemenswaardig is dat er steeds mooi of droog weer was bij zowel de kinder- als de grote stoet.

Nog, in de eerste week van november 2013 bereikte ons het bericht dat Ford Genk zijn deuren zou sluiten. Dit had eveneens een impact op de carnavalsbeleving in Genk. De aanstelling van de 44e stadsjeugprins Dieter I (zoon van de latere commandeur Carlo Peeters) op 11 november dat jaar vond dan ook niet plaats op het stadsplein maar uitzonderlijk in Café Meng.

Zoals uit het voorgaande blijkt, staan de Spasbinken steeds open voor nieuwe initiatieven en zijn steeds bereid deze ook effectief uit te proberen.